Hozzávalók:

2 nagy padlizsán, csíkosra hámozva, karikázva

2 közepes cukkini, karikázva

4 közepes burgonya karikázva

3 ek olivaolaj

oregánó

feketebors

2 ek paradicsompüré vagy piros paprika szósz vagy a kettő keveréke

400g forró víz

Ragu

200g aFalafel száraz keverék

1 konzerv darabolt paradicsom

4 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagy vöröshagyma aprítva

1 ek olivaolaj

2 tk szárított menta

1 konzerv aprított paradicsom

1 ek balzsamecet

1 ek gránátalma melasz (ha nincs, helyettesítheted 1 rész méz, 2 rész balzsamecet keverékével)

4 ek friss aprított petrezselyem

Elkészítés:

A paprika- paradicsom pürét keverd el 400g forrásban levő vízzel és tedd félre. A zöldségeket dörzsöld be 3 ek olívaolajjal, sózd, borsozd, oregánózd és 200 °C-on süsd 40 percig. Félidőben forgasd át. A raguhoz párold meg oliva olajon a hagymát, fokhagymát, add hozzá az aFalafel keveréket, a paradicsom konzervet, a fűszereket és a többi hozzávalót. Főzd össze 10-15 percig, majd rétegezd a megsült zöldségek tetejére a ragut. Hagyhatsz pár karika padlizsánt a tetejére is. Öntsd rá a paradicsom-paprikás vizet, tetejére karikázz paradicsomot, kaliforniai paprikát, hagymát és tedd vissza a sütőbe, míg megpirul.

Vélemény, hozzászólás?