
Hozzávalók:
1 nagy padlizsán, csíkosra hámozva (hámozatlanul is jó), kockákra vágva
1 hagyma szeletelve
Pác
1,5 tk pirospaprika
½ tk chili por
1 tk só
1,5 tk cukor
2 ek paradicsompüré
1 ek gránátalma melasz (ha nincs, helyettesítheted 1 rész méz, 2 rész balzsamecet keverékével)
½ csésze olivaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.
A pác hozzávalóit keverd jól össze és forgasd meg benne a padlizsán kockákat. Majd sütőedényben 200C-on egy órán át süsd a sütőben, letakarva. Illetve, elkészítheted lábosban is párolva, közepes hőfokon. Ha megpuhult a padlizsán, nyomd össze villával, ízlés szerint fűszerezd, hűtsd le.
A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben vagy serpenyőben 170 fokos olajban süsd aranybarnára. A padlizsánnal és pitával fogyaszd.