Ez a morzsa rendkívül sok mindenre használható. Zseniális salátákra, levesekre és tészta ételekre szórva, és szuper textúrát ad például egy mártogatósnak is. A falafel morzsa kifejezetten nagyon jó szendvicsben is!

Hozzávalók:

10 kis burgonya

150 gramm aFalafel száraz keverék

225 ml forró víz

1 csokor friss koriander

Elkészítés:

A burgonyát vágd szeletekre, sózd, borsozd, egy lime levét és egy kis olívaolajat csurgass rá és süsd 200 C-on, amíg barnára sül ( 30-40 perc). Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Olajjal kikent tepsibe terítsd el a masszát, szórd meg szezámmaggal (elhagyható), és spriccelj a tetejére 3 evőkanál olajat. Süsd aranybarnára, majd forgasd át a falafel egy-egy darabját, mintha császármorzsát készítenél, és tedd vissza még sülni 10-15 percig. Még kevergesd át párszor, amíg ropogósra sül, majd törd darabokra. (Megmaradt kisütött falafel golyóból is készítheted.) A sült krumplit rendezd egy tálra,add hozzá a felszeletelt hagymát, a felvágott paradicsomokat. locsold meg lime levével, a tetejére pedig szórj széttördelt falafel morzsát. Tálald tahinivel!

Vélemény, hozzászólás?