
Hozzávalók:
Alap
1 bögre aFalafel száraz keverék 1 bögre forró vízzel bekeverve
1 bögre reszelt sárgarépa
1 bögre reszelt káposzta
1 bögre reszelt sajt
½ bögre vegyes mag (tökmag, szezám, napraforgó)
2 tojás
Újhagyma karikázva
só, bors, egy marék petrezselyem
Töltelék
25 dkg mascarpone
1 bögre reszelt sajt
1 dl joghurt
2 tojás
1 marék szezámmag
zöldfűszerek ( ami van, kakukkfű, oregano, petrezselyem)
só, bors
Tetejére (sütés vége felé)
újhagyma
fokhagyma
póréhagyma
kevés vaj
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Az alap hozzávalóit keverd el a masszával, terítsd ki egy tepsiben és süsd 170 C-on fél órát. Majd a töltelék hozzávalóit is keverd össze, tedd a megsült alap tetejére és kb fél óra alatt süsd készre. Kevés vajon dinszteld meg a fokhagymát, az újhagymát és a pórét, majd a sütés utolsó 10 percében tedd a cheesecake tetejére, ízlés szerint egy kis reszelt sajtot is szórhatsz rá.