Hozzávalók:

Főzelék

70 dkg sárgarépa durvára reszelve

1 ek kókuszolaj

2 marék mazsola

1 tk tartósítószer mentes vegeta

2 ek szárított hagyma granulátum (vagy egy kis fej apróra vágott főzőhagyma)

3 ek növényi tejpor (vagy 1-2 dl semleges ízű növényi tejszín vagy tej)

2 ek szárított petrezselyem

Víz érzés szerint

Falafel

200 g aFalafel száraz keverék

300 g forrásban levő víz

Olaj a sütéshez

Elkészítés:

A sárgarépát dinszteld, amíg karamellizálódik, majd adj hozzá egy kevés vizet és a többi hozzávalót. Párold fedő alatt, amíg puha nem lesz. Sózd és/vagy adj hozzá mézet, ízlés szerint.

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd 4-5 percig. (Ha lapos pogácsákat készítesz a masszából, pár csepp olajon is meg lehet sütni.)

Vélemény, hozzászólás?