Hozzávalók:

Falafel

150 g a Falafel száraz keverék

225 g forró víz

Szósz

40 g fekete cseresznye kimagozva

2 fahéj

csipetnyi só

Ízlés szerint cukor

Tálaláshoz

pirított fenyőmag

petrezselyem

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.

A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd aranybarnára (4-5 percig).

A kimagozott cseresznyét turmixold teljesen folyékony állagúra, kezdd el főzni, add hozzá a fahéjat, a sót és ízlés szerint cukrot. Amikor kicsit besűrűsödött, forgasd meg benne a falafel golyókat. Pitára tálald, szórd meg fenyőmaggal, petrezselyemmel.

Vélemény, hozzászólás?