Hozzávalók:

1½ csésze bulgur

1½ csésze forró víz

Szósz

1 lilahagyma aprítva

olívaolaj

1 ek paradicsompüré

1 ek paprika püré (Piros Arany)

Dresszing

2 ek gránátalma szirup

1 tk feketebors

1 tk pirospaprika

1 tk sumac

Saláta

1 kaliforniai paprika

3 szál újhagyma

½ kígyóuborka kockázva (savanyított is jó, ízlés szerint)

½ csomag petrezselyem aprítva

Tálaláshoz

Salátalevél

Falafel

100 g aFalafel száraz keverék

150 g forró víz

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.

A bulgurt forró vízben, lefedve áztasd puhulásig, kb. 20 percig.

Dinszteld meg a hagymát olajon, add hozzá a paradicsom és a paprika pürét és pirítsd össze. Majd keverd el a bulgurral, a dresszing hozzávalóval, végül pedig a feldarabolt zöldségekkel is. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, vagy forró olajban süsd meg. A kisirt salátalevélbe bugyolálva, falafellel tálald.

Vélemény, hozzászólás?