
Hozzávalók:
150 g aFalafel száraz keverék
150 g forró víz
olaj
2 egész padlizsán, csíkosra hámozva
1 vöröshagyma aprítva
3 gerezd fokhagyma aprítva
só, bors,
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk chili paprika
1 tk édes pirospaprika
½ tk rómaikömény
½ tk koriander
1 ek paprikakrém
1 kaliforniai paprika darabolva
1 paradicsom aprítva
4 ek paradicsompüré
1 csokor petrezselyem, aprítva
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A padlizsánokat sózd meg jól és hagyd állni, amíg a töltelék elkészül. Majd süsd meg sütőben egyben, kevés olajjal bekenve, vagy olajban serpenyőben. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a többi hozzávalót, majd keverd hozzá a falafel masszát. Főzd pár percet, majd vágd ketté a sült padlizsánokat és töltsd bele a masszát. Tepsi aljára kis vizet keverj el 2 evőkanál paradicsompürével, ebbe ültesd a padlizsánokat, és süsd sütőben barnára. (kb 15 perc)