Hozzávalók:

150 g aFalafel száraz keverék

150 g forró víz

olaj

2 egész padlizsán, csíkosra hámozva

1 vöröshagyma aprítva

3 gerezd fokhagyma aprítva

só, bors,

1 tk füstölt pirospaprika

1 tk chili paprika

1 tk édes pirospaprika

½ tk rómaikömény

½ tk koriander

1 ek paprikakrém

1 kaliforniai paprika darabolva

1 paradicsom aprítva

4 ek paradicsompüré

1 csokor petrezselyem, aprítva

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A padlizsánokat sózd meg jól és hagyd állni, amíg a töltelék elkészül. Majd süsd meg sütőben egyben, kevés olajjal bekenve, vagy olajban serpenyőben. Pirítsd meg a hagymát, add hozzá a többi hozzávalót, majd keverd hozzá a falafel masszát. Főzd pár percet, majd vágd ketté a sült padlizsánokat és töltsd bele a masszát. Tepsi aljára kis vizet keverj el 2 evőkanál paradicsompürével, ebbe ültesd a padlizsánokat, és süsd sütőben barnára. (kb 15 perc)

Vélemény, hozzászólás?