Hozzávalók:

Falafel

100 gramm aFalafel száraz keverék

150 ml forró víz

2 összetört fokhagymagerezd

1-1 teáskanál kurkuma és koriander

növényi olaj a sütéshez

Leves

2 evőkanál olívaolaj

1 apróra vágott hagyma

500 gramm reszelt répa

2 összetört fokhagymagerezd

1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika

1-1 teáskanál őrölt kurkuma és őrölt római kömény

½ teáskanál őrölt fahéj

¼ teáskanál chilli pehely

1 evőkanál szójaszósz

½ pohár vöröslencse

1×400 gramm darabolt paradicsom konzerv

4 pohár zöldségalaplé vagy víz + 1 zöldségleves kocka

Tálaláshoz

1 evőkanál citromlé

tengeri só

őrölt bors

sűrű görög joghurt

kis marék durvára tört koriander

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd pihentesd egy órát. Forró olajban párold a hagymát, a répát, a fokhagymát, fűszerezd, és a többi hozzávalóval együtt főzd puhára. A falafel masszából gyúrj kb.1 dekás golyókat és serpenyőben vagy fritőzben süsd aranyló ropogósra. A levest össze is turmixolhatod, majd tálaláskor adj hozzá citrom levét, öntsd meg joghurttal és feltétként fogyassz hozzá falafel golyókat.

Vélemény, hozzászólás?