
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán, hosszában félbevágva
Töltelék:
200 g aFalafel száraz keverék
200 ml forró víz
só, bors, pirospaprika
2 gerezd aprított fokhagyma
1 paradicsom kockázva
2 ek olívaolaj
3 ek aprított petrezselyem
1 tojás
¼ csésze vöröshagyma
kömény, koriander
Tahini szósz:
2 ek tahini
4 ek citromlé
3 ek víz
1 ek méz
1 tk kömény
1 gerezd fokhagyma
Saláta:
1 csésze darabolt friss paradicsom
½ csésze kígyóuborka
½ csésze lilahagyma
½ csésze petrezselyem
1 ek citromlé
1 ek olivaolaj
só, bors
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A padlizsánok mindkét oldalát süsd a sütőben kb 7 percet. Majd kiskanállal vájd ki a belsejüket, és a kapott vájatot sóval ízesítsd. Gyúrd össze a falafel masszát a töltelék összetevőivel és a padlizsánok apróra vágott belsejével. A töltelékkel töltsd meg a padlizsánokat és süsd a sütőben 200 °C-on 20 percet, barnulásig. A saláta összetevőit keverd össze, halmozd a tetejükre, készítsd el a tahinit a hozzávalók összekeverésével, majd locsold a salátára.