
Hozzávalók:
Taco:
12-16 db 15 cm átmérőjű kukorica tortilla
2 csésze felaprított római saláta
1 nagy paradicsom feldarabolva
1 közepes méretű vöröshagyma, felkockázva
opcionálisan bab vagy kukorica
Falafel:
100 g aFalafel száraz keverék
1,5 dl forró víz
3 gerezd fokhagyma
2 ek aprított petrezselyem
ízlés szerint koriander, római kömény, só, bors
Zöld mártás:
3-4 dl-es csomag könnyű, selymes tofu
3/4 csésze aprított zöld korianderlevél
1/4 csésze tahini (szezámkrém)
2 evőkanál citromlé
4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál tengeri só
1/4 teáskanál Cayenne-i bors
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Majd készíts a masszából 2 dkg-os golyókat, süsd sütőben 15 percig, félidőben megforgatva őket. A zöld mártáshoz, turmixold krémes állagúra a hozzávalókat (lefedve, hűtőben, 1 hétig is eláll). A tortillát serpenyőben melegítsd fel, helyezz el a közepén 2-3 falafel golyót félbevágva, tedd rá a zöld mártást és a zöldségeket, tekerd fel és kész is a taco.