Hozzávalók:

Taco:

12-16 db 15 cm átmérőjű kukorica tortilla

2 csésze felaprított római saláta

1 nagy paradicsom feldarabolva

1 közepes méretű vöröshagyma, felkockázva

opcionálisan bab vagy kukorica

Falafel:

100 g aFalafel száraz keverék

1,5 dl forró víz

3 gerezd fokhagyma

2 ek aprított petrezselyem

ízlés szerint koriander, római kömény, só, bors

Zöld mártás:

3-4 dl-es csomag könnyű, selymes tofu

3/4 csésze aprított zöld korianderlevél

1/4 csésze tahini (szezámkrém)

2 evőkanál citromlé

4 gerezd fokhagyma

2 teáskanál tengeri só

1/4 teáskanál Cayenne-i bors

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Majd készíts a masszából 2 dkg-os golyókat, süsd sütőben 15 percig, félidőben megforgatva őket. A zöld mártáshoz, turmixold krémes állagúra a hozzávalókat (lefedve, hűtőben, 1 hétig is eláll). A tortillát serpenyőben melegítsd fel, helyezz el a közepén 2-3 falafel golyót félbevágva, tedd rá a zöld mártást és a zöldségeket, tekerd fel és kész is a taco.

Vélemény, hozzászólás?