
Hozzávalók:
Falafel
150 g aFalafel száraz keverék
225 g forró víz
Baba ganoush
1 nagy padlizsán
½ csésze apróra vágott petrezselyem
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 citrom leve
2 evőkanál tahini
1 teáskanál kömény
1/4 teáskanál cayenne (opcionális)
1 teáskanál pirospaprika
só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Ezalatt a padlizsánt 180 fokos sütőben süsd, amíg teljesen összeesik. Húzd le a héját, turmixold össze a hozzávalókkal és már el is készült a baba ganoush. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd aranybarnára (4-5 percig) s már tálalhatod is a padlizsánnal.