OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Összetevők:

Falafel:

150 gramm aFalafel száraz keverék

150 g forró víz

Eggah:

1 evőkanál olívaolaj

1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve

4 gerezd fokhagyma, felaprítva

1 nagy piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve

1 nagy zöld kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve

½ kg cukkini, kb 5 mm vastagra szeletelve

½ kg paradicsom, meghámozva és szeletekre vágva

¼ tk. cayenne bors

¾ tk. őrölt kömény vagy római kömény

½ tk. őrölt koriander

½ tk. fahéj

½ tk. tengeri só

¼ tk. fekete bors

6 tojás

1 csésze apróra vágott petrezselyem és/vagy sok spenót

Elkészítése:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A hagymát, fokhagymát a zöldségekkel együtt olajon pirítsd puhára, majd add hozzá a paradicsomot és a fűszereket. Forrás után, közepes hőfokon párold még 20 percet. Ezalatt a felvert tojásokhoz keverd hozzá a kihűlt falafel masszát, a petrezselymet, a spenótot és a párolt zöldségeket. Ezt a masszát simítsd egy kiolajozott tepsibe, süsd 175 fokon lefedve 30 percig, majd pirítsd a tetejét aranybarnára.

Vélemény, hozzászólás?