Hozzávalók:

1 nagy káposzta

3 nagy alma, karikázva

Töltelék

120 g aFalafel száraz keverék

120 g forró víz

½ csésze nyers rizs (basmati, jázmin)

1 kis vöröshagyma aprítva

1 paradicsom apróra vágva

½ csokor petrezselyem

½ csokor kapor

2 tk só

4 tk olívaolaj

Szósz
¼ csésze olaj

1 csésze darabolt paradicsom nyers/ konzerv

2 csésze alaplé

(¼ csésze datolya melasz)

¼ csésze gránátalma melasz (ha nem elérhető melasz, illetve kevésbé édesen szeretnéd, akkor elhagyható, illetve mézzel is kiváltható)

1 tk bors

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A káposztát egyben főzd meg, amíg leveleire tudod szedni. A falafel masszát keverd össze a hozzávalókkal, majd töltsd meg vele a káposztaleveleket. A felkarikázott almákkal teríts be egy kiolajozott tepsit, majd (ízlés szerint) kis mézzel locsold le. Fektesd az almára a töltelékeket, a szósz hozzávalóit keverd össze és öntsd a tetejére. Süsd sütőben lefedve 1,5- 2 órát, utolsó fél órát fedő nélkül.

Vélemény, hozzászólás?