
Hozzávalók:
2 nagy padlizsán, csíkosra hámozva, karikázva
2 közepes cukkini, karikázva
4 közepes burgonya karikázva
3 ek olivaolaj
só
oregánó
feketebors
2 ek paradicsompüré vagy piros paprika szósz vagy a kettő keveréke
400g forró víz
Ragu
200g aFalafel száraz keverék
1 konzerv darabolt paradicsom
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 nagy vöröshagyma aprítva
1 ek olivaolaj
2 tk szárított menta
1 konzerv aprított paradicsom
1 ek balzsamecet
1 ek gránátalma melasz (ha nincs, helyettesítheted 1 rész méz, 2 rész balzsamecet keverékével)
4 ek friss aprított petrezselyem
Elkészítés:
A paprika- paradicsom pürét keverd el 400g forrásban levő vízzel és tedd félre. A zöldségeket dörzsöld be 3 ek olívaolajjal, sózd, borsozd, oregánózd és 200 °C-on süsd 40 percig. Félidőben forgasd át. A raguhoz párold meg oliva olajon a hagymát, fokhagymát, add hozzá az aFalafel keveréket, a paradicsom konzervet, a fűszereket és a többi hozzávalót. Főzd össze 10-15 percig, majd rétegezd a megsült zöldségek tetejére a ragut. Hagyhatsz pár karika padlizsánt a tetejére is. Öntsd rá a paradicsom-paprikás vizet, tetejére karikázz paradicsomot, kaliforniai paprikát, hagymát és tedd vissza a sütőbe, míg megpirul.