
Hozzávalók:
100 g aFalafel száraz keverék egy órára beáztatva 100g forró vízbe
600 g burgonya, hámozva, kockázva
600 g édesburgonya, hámozva, kockázva
40 g margarin vagy vaj
1 vöröshagyma apróra vágva
2 sárgarépa apróra vágva
2 gerezd aprított fokhagyma
2 zellerszár vékonyra szeletelve
1 ek koriandermag, finomra törve
olívaolaj
10 g friss kakukkfű
350 g barna csiperke gomba, aprítva
12 db szárított paradicsom, aprítva (olajából is 2 ek)
2 ek balzsamecet
1 dl vörösbor (opcionális)
100 ml zöldség alaplé
200 g lencse (konzerv)
fél csomó friss petrezselyem
Öntet
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek olivaolaj
1 citrom reszelt héja
2 ág friss rozmaring
30 g zsemlemorzsa/ sörélesztőpehely
Elkészítés:
A burgonyákat főzd meg, add hozzá a margarint, sót, borsot, és törd püré állagúra. A koriander magot pirítsd meg, majd a zöldségeket (kivéve a gomba, lencse és szárított paradicsom és petrezselyem) párold 10 percet. Aztán mehet hozzá a szárított paradicsom, a gomba és a balzsamecet és főzd további 10 percig. (Ha használsz bort, most add hozzá.) Végül tedd bele a lencsét és a falafel masszát, főzd össze és szórd bele a petrezselymet. Tedd át a zöldségragut egy tepsibe, kanalazd rá a krumplipürét és oszlasd el egyenletesen. Keverd össze az öntet hozzávalóit, locsold a tetejére, majd süsd 10-15 percet a sütőben, 200 C-on.