
1. Tofu majonéz
Hozzávalók:
400 g tofu (közepesen puha vagy puha) – lében
3-4 ek almaecet, borecet vagy citromlé
2 ek mustár
só, bors, kurkuma
Elkészítés:
A tofut kis darabokra tördelve tedd az aprítógépbe, a leve felével és az összes hozzávalóval. Keverd krémesre, szükség szerint még a maradék levet keverd hozzá és fűszerezd ízlés szerint.
2. Avokádó olaj majonéz
Hozzávalók:
½ csésze szójaital (natúr)
2 tk almaecet
1 tk citromlé
½ tk dijoni mustár
1 csésze avokádó olaj
só, bors
1 csipet kala namak (fekete só, a tojás íz eléréséhez,- opcionális)
Elkészítés:
Ha botmixert használsz, akkor először az olaj kivételével, minden összetevőt keverj egy darabig, majd lassanként adagolva az olajat, keverd krémesre.
Ha konyhai robotgéppel csinálod, akkor először a szójatejet keverd amíg kicsit besűrűsödik, majd a többi hozzávalót, végül az olajat, szintén lassan adagolva.