1. Tofu majonéz

Hozzávalók:

400 g tofu (közepesen puha vagy puha) – lében

3-4 ek almaecet, borecet vagy citromlé

2 ek mustár

só, bors, kurkuma

Elkészítés:

A tofut kis darabokra tördelve tedd az aprítógépbe, a leve felével és az összes hozzávalóval. Keverd krémesre, szükség szerint még a maradék levet keverd hozzá és fűszerezd ízlés szerint.

2. Avokádó olaj majonéz

 

 

Hozzávalók:

½ csésze szójaital (natúr)

2 tk almaecet

1 tk citromlé

½ tk dijoni mustár

1 csésze avokádó olaj

só, bors

1 csipet kala namak (fekete só, a tojás íz eléréséhez,- opcionális)

Elkészítés:

Ha botmixert használsz, akkor először az olaj kivételével, minden összetevőt keverj egy darabig, majd lassanként adagolva az olajat, keverd krémesre.

Ha konyhai robotgéppel csinálod, akkor először a szójatejet keverd amíg kicsit besűrűsödik, majd a többi hozzávalót, végül az olajat, szintén lassan adagolva.

Vélemény, hozzászólás?