
Hozzávalók:
Falafel
150 g aFalafel száraz keverék
225 g forró víz
Tahini szósz
½ csésze tahini paszta (szezámkrém)
¼ csésze friss citromlé
3-4 gerezd fokhagyma
1 tk só
5-6 ek jéghideg víz (több is lehet, hogy szükséges)
ízlés szerint, kevés római kömény, petrezselyem vagy kapor a tetejére
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A hozzávalókat turmixold krémesre, a vizet a legvégén add hozzá, hogy krémessé, sűrűbbé tegye a szószt. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben vagy serpenyőben 170 fokos olajban süsd aranybarnára. A Tahini szószt használhatod salátákra dresszingnek, vagy zöldségek, köretek, falafel tetejére is csurgathatod.