Hozzávalók:

1 nagy padlizsán, csíkosra hámozva (hámozatlanul is jó), kockákra vágva

1 hagyma szeletelve

Pác

1,5 tk pirospaprika

½ tk chili por

1 tk só

1,5 tk cukor

2 ek paradicsompüré

1 ek gránátalma melasz (ha nincs, helyettesítheted 1 rész méz, 2 rész balzsamecet keverékével)

½ csésze olivaolaj

3 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.

A pác hozzávalóit keverd jól össze és forgasd meg benne a padlizsán kockákat. Majd sütőedényben 200C-on egy órán át süsd a sütőben, letakarva. Illetve, elkészítheted lábosban is párolva, közepes hőfokon. Ha megpuhult a padlizsán, nyomd össze villával, ízlés szerint fűszerezd, hűtsd le.

A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben vagy serpenyőben 170 fokos olajban süsd aranybarnára. A padlizsánnal és pitával fogyaszd.

Vélemény, hozzászólás?