Hozzávalók:

Alap

1 bögre aFalafel száraz keverék 1 bögre forró vízzel bekeverve

1 bögre reszelt sárgarépa

1 bögre reszelt káposzta

1 bögre reszelt sajt

½ bögre vegyes mag (tökmag, szezám, napraforgó)

2 tojás

Újhagyma karikázva

só, bors, egy marék petrezselyem

Töltelék

25 dkg mascarpone

1 bögre reszelt sajt

1 dl joghurt

2 tojás

1 marék szezámmag

zöldfűszerek ( ami van, kakukkfű, oregano, petrezselyem)

só, bors

Tetejére (sütés vége felé)

újhagyma

fokhagyma

póréhagyma

kevés vaj

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Az alap hozzávalóit keverd el a masszával, terítsd ki egy tepsiben és süsd 170 C-on fél órát. Majd a töltelék hozzávalóit is keverd össze, tedd a megsült alap tetejére és kb fél óra alatt süsd készre. Kevés vajon dinszteld meg a fokhagymát, az újhagymát és a pórét, majd a sütés utolsó 10 percében tedd a cheesecake tetejére, ízlés szerint egy kis reszelt sajtot is szórhatsz rá.

Vélemény, hozzászólás?