
Hozzávalók:
-8 nagy hagyma, lehetőleg ovális formájú
-petrezselyem a tálaláshoz
Töltelékhez
100 g aFalafel száraz keverék
100g forró víz
¾ bögre rizs
3 gerezd fokhagyma
1 közepes vöröshagyma aprítva
1 nagy paradicsom darabolva
3 ek paradicsompüré
2 ek citromlé
⅓ bögre aprított petrezselyem
⅓ bögre menta
só, bors, oregánó
olívaolaj
1 ek zöldség alaplé (vízzel helyettesíthető)
Paradicsomszószhoz
400 ml darabolt paradicsom (konzerv vagy friss)
1 bögre víz
¼ bögre passzírozott paradicsom
¼ bögre citromlé
só, bors
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.
Párold félig puhára rizst, a hagymákat megpucolva és hosszában félig bevágva főzd meg. A paradicsomszósz hozzávalóit turmixold össze.
A töltelékhez dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, párold a falafel masszával és a többi összetevővel együtt pár percet.
A hagymákat szedd rétegeire, 1-2 evőkanál tölteléket helyezz minden hagymalevél közepére és tekerd fel szorosan.
Egy sütőtálba helyezd el, öntsd rá a paradicsomszószt és lefóliázva süsd 200 C-on 30 percig, majd fedetlenül 20 percet.
Petrezselyemmel megszórva tálald.