Hozzávalók:

-8 nagy hagyma, lehetőleg ovális formájú

-petrezselyem a tálaláshoz

Töltelékhez

100 g aFalafel száraz keverék

100g forró víz

¾ bögre rizs

3 gerezd fokhagyma

1 közepes vöröshagyma aprítva

1 nagy paradicsom darabolva

3 ek paradicsompüré

2 ek citromlé

⅓ bögre aprított petrezselyem

⅓ bögre menta

só, bors, oregánó

olívaolaj

1 ek zöldség alaplé (vízzel helyettesíthető)

Paradicsomszószhoz

400 ml darabolt paradicsom (konzerv vagy friss)

1 bögre víz

¼ bögre passzírozott paradicsom

¼ bögre citromlé

só, bors

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.

Párold félig puhára rizst, a hagymákat megpucolva és hosszában félig bevágva főzd meg. A paradicsomszósz hozzávalóit turmixold össze.

A töltelékhez dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, párold a falafel masszával és a többi összetevővel együtt pár percet.

A hagymákat szedd rétegeire, 1-2 evőkanál tölteléket helyezz minden hagymalevél közepére és tekerd fel szorosan.

Egy sütőtálba helyezd el, öntsd rá a paradicsomszószt és lefóliázva süsd 200 C-on 30 percig, majd fedetlenül 20 percet.

Petrezselyemmel megszórva tálald.

Vélemény, hozzászólás?