Hozzávalók:

– 1 nagy kelkáposzta, („kitorzsázva”, vízben 1 órát áztatva)

Töltelékhez

250 g aFalafel massza

3,75 dl forró víz

görög oregánó

4 tojás

4 gerezd aprított fokhagyma

Rizshez

1,5 csésze rizs

1 nagy sárgarépa felkockázva

1 kápia paprika apróra kockázva

2 ek Worchester szósz

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál fokhagymasó

2 3/4 csésze forró víz

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A rizst a hozzávalókkal párold puhára, a kelt levelére szedve főzd meg. A töltelékhez a fokhagymát pirítsd meg, add hozzá a falafel masszát, a tojásokat és tetszőleges mennyiségű rizst. Sóval, borssal, görög oregánóval ízesítsd. Kivajazott jénait bélelj ki a kellevelekkel, majd rétegezd egymásra a tölteléket és a kelt. Magas hőfokon 40 percet süsd, (félidőben kend meg tejföllel) majd szórd meg sajttal és süsd aranybarnára.

Vélemény, hozzászólás?