
Hozzávalók:
– 1 nagy kelkáposzta, („kitorzsázva”, vízben 1 órát áztatva)
Töltelékhez
250 g aFalafel massza
3,75 dl forró víz
görög oregánó
4 tojás
4 gerezd aprított fokhagyma
Rizshez
1,5 csésze rizs
1 nagy sárgarépa felkockázva
1 kápia paprika apróra kockázva
2 ek Worchester szósz
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál fokhagymasó
2 3/4 csésze forró víz
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A rizst a hozzávalókkal párold puhára, a kelt levelére szedve főzd meg. A töltelékhez a fokhagymát pirítsd meg, add hozzá a falafel masszát, a tojásokat és tetszőleges mennyiségű rizst. Sóval, borssal, görög oregánóval ízesítsd. Kivajazott jénait bélelj ki a kellevelekkel, majd rétegezd egymásra a tölteléket és a kelt. Magas hőfokon 40 percet süsd, (félidőben kend meg tejföllel) majd szórd meg sajttal és süsd aranybarnára.