
Parmigiana maradék falafellel
Hozzávalók:
10-20 maradék falafel golyó vagy bekevert falafel massza.
Padlizsán
3-4 nagy padlizsán
6 tojás
75 g reszelt pecorino romano sajt
néhány szál friss petrezselyem, apróra vágva
só, bors
Paradicsomszósz
1 nagy konzerv hámozott, darabolt paradicsom,
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
egy-két bazsalikomlevél
só
A parmigiana összeállításához
1 nagy mozzarella sajt, lehetőleg frissen
100 g reszelt parmezán sajt
néhány friss bazsalikom levél, aprítva
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt besózott padlizsánt hagyd állni egy órát. Forgasd meg lisztben, majd pecorino sajttal, petrezselyemmel, sóval és borssal készült tojás-sajtos „fürdőben” és süsd aranybarnára. A paradicsomszósz összetevőit párold mártás állagúra. Egy tepsibe rétegezd egymásra a padlizsánt, rá a falafel golyókat, a paradicsomszószt, majd a mozzarella szeleteket a bazsalikommal. Igy folytasd, majd a szósszal és a parmezánnal fejezd be és süsd 200 C°-on 30 percig.