Parmigiana maradék falafellel

Hozzávalók:

10-20 maradék falafel golyó vagy bekevert falafel massza.

Padlizsán

3-4 nagy padlizsán

6 tojás

75 g reszelt pecorino romano sajt

néhány szál friss petrezselyem, apróra vágva

só, bors

Paradicsomszósz

1 nagy konzerv hámozott, darabolt paradicsom,

2-3 gerezd fokhagyma

olívaolaj

egy-két bazsalikomlevél

A parmigiana összeállításához

1 nagy mozzarella sajt, lehetőleg frissen

100 g reszelt parmezán sajt

néhány friss bazsalikom levél, aprítva

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt besózott padlizsánt hagyd állni egy órát. Forgasd meg lisztben, majd pecorino sajttal, petrezselyemmel, sóval és borssal készült tojás-sajtos „fürdőben” és süsd aranybarnára. A paradicsomszósz összetevőit párold mártás állagúra. Egy tepsibe rétegezd egymásra a padlizsánt, rá a falafel golyókat, a paradicsomszószt, majd a mozzarella szeleteket a bazsalikommal. Igy folytasd, majd a szósszal és a parmezánnal fejezd be és süsd 200 C°-on 30 percig.

Vélemény, hozzászólás?