
Hozzávalók:
Főzelék
70 dkg sárgarépa durvára reszelve
1 ek kókuszolaj
2 marék mazsola
1 tk tartósítószer mentes vegeta
2 ek szárított hagyma granulátum (vagy egy kis fej apróra vágott főzőhagyma)
3 ek növényi tejpor (vagy 1-2 dl semleges ízű növényi tejszín vagy tej)
2 ek szárított petrezselyem
Víz érzés szerint
Falafel
200 g aFalafel száraz keverék
300 g forrásban levő víz
Olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sárgarépát dinszteld, amíg karamellizálódik, majd adj hozzá egy kevés vizet és a többi hozzávalót. Párold fedő alatt, amíg puha nem lesz. Sózd és/vagy adj hozzá mézet, ízlés szerint.
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd 4-5 percig. (Ha lapos pogácsákat készítesz a masszából, pár csepp olajon is meg lehet sütni.)