
(maradék falafelből is jó)
Hozzávalók:
Falafelhez
150 gramm aFalafel száraz keverék
225 gramm forró víz
Mártáshoz
1 evőkanál olívaolaj
½ csésze zöldség alaplé vagy víz + 1 zöldségleves kocka
½ teáskanál őrölt koriander
1 evőkanál őrölt római kömény
¼ teáskanál édesköménymag
¼ teáskanál pirospaprika pehely
¼ teáskanál só (vagy ízlés szerint)
¼ teáskanál bors (vagy ízlés szerint)
1 nagy fej hagyma (apróra vágva)
2 gerezd fokhagyma (darált)
1 teáskanál friss gyömbér (darált)
1 evőkanál paradicsomsűrítmény
2 csésze passata (paradicsompüré)
friss menta (díszítéshez)
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve legalább 3 cm forró olajban serpenyőben süsd aranybarnára (4-5 perc). Pirítsd meg a hagymát, keverd hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomsűrítményt. Pár perc után a passatát is, és párold lefedve 10 percet. Forgasd meg a szószban a gombócokat és így még rotyogtasd 20 percet. Kuszkusszal vagy tésztával tálald.