(maradék falafelből is jó)

Hozzávalók:

Falafelhez

150 gramm aFalafel száraz keverék

225 gramm forró víz

Mártáshoz

1 evőkanál olívaolaj

½ csésze zöldség alaplé vagy víz + 1 zöldségleves kocka

½ teáskanál őrölt koriander

1 evőkanál őrölt római kömény

¼ teáskanál édesköménymag

¼ teáskanál pirospaprika pehely

¼ teáskanál só (vagy ízlés szerint)

¼ teáskanál bors (vagy ízlés szerint)

1 nagy fej hagyma (apróra vágva)

2 gerezd fokhagyma (darált)

1 teáskanál friss gyömbér (darált)

1 evőkanál paradicsomsűrítmény

2 csésze passata (paradicsompüré)

friss menta (díszítéshez)

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve legalább 3 cm forró olajban serpenyőben süsd aranybarnára (4-5 perc). Pirítsd meg a hagymát, keverd hozzá a fűszereket, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomsűrítményt. Pár perc után a passatát is, és párold lefedve 10 percet. Forgasd meg a szószban a gombócokat és így még rotyogtasd 20 percet. Kuszkusszal vagy tésztával tálald.

Vélemény, hozzászólás?