
Hozzávalók:
Falafel
150 g a Falafel száraz keverék
225 g forró víz
Szósz
40 g fekete cseresznye kimagozva
2 fahéj
csipetnyi só
Ízlés szerint cukor
Tálaláshoz
pirított fenyőmag
petrezselyem
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.
A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd aranybarnára (4-5 percig).
A kimagozott cseresznyét turmixold teljesen folyékony állagúra, kezdd el főzni, add hozzá a fahéjat, a sót és ízlés szerint cukrot. Amikor kicsit besűrűsödött, forgasd meg benne a falafel golyókat. Pitára tálald, szórd meg fenyőmaggal, petrezselyemmel.