Hozzávalók:

-1 kicsi káposzta vékony csíkokra szeletelve

-1 nagy uborka apróra kockázva

-1/2 csokor újhagyma

Dresszinghez

1-2 avokádó ( mérettől függően)

1kisebb citrom leve

¼ csésze olivaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 csésze friss bazsalikom

1 csésze friss spenót

1/3 csésze sörélesztő

¼ csésze kesudió

1 csésze friss koriander

2 ek agave szirup vagy méz

1 tk só

1 tk bors

víz- ha szükséges

pirított szezámmag a tetejére

Falafelhez

100 g aFalafel száraz keverék

150g forró víz

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve legalább 3 cm forró olajban serpenyőben süsd aranybarnára (4-5 perc).

A dresszing hozzávalóit turmixold krémesre, ha kell adj hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez. A felszeletelt zöldségeket tedd egy tálba és keverd jól össze a dresszinggel.

Szórd meg a szezámmaggal, tortilla chipsszel, falafellel és pitával is fogyaszd.

Vélemény, hozzászólás?