
Hozzávalók:
-1 kicsi káposzta vékony csíkokra szeletelve
-1 nagy uborka apróra kockázva
-1/2 csokor újhagyma
Dresszinghez
1-2 avokádó ( mérettől függően)
1kisebb citrom leve
¼ csésze olivaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csésze friss bazsalikom
1 csésze friss spenót
1/3 csésze sörélesztő
¼ csésze kesudió
1 csésze friss koriander
2 ek agave szirup vagy méz
1 tk só
1 tk bors
víz- ha szükséges
pirított szezámmag a tetejére
Falafelhez
100 g aFalafel száraz keverék
150g forró víz
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve legalább 3 cm forró olajban serpenyőben süsd aranybarnára (4-5 perc).
A dresszing hozzávalóit turmixold krémesre, ha kell adj hozzá egy kis vizet a kívánt állag eléréséhez. A felszeletelt zöldségeket tedd egy tálba és keverd jól össze a dresszinggel.
Szórd meg a szezámmaggal, tortilla chipsszel, falafellel és pitával is fogyaszd.