
Hozzávalók:
1½ csésze bulgur
1½ csésze forró víz
Szósz
1 lilahagyma aprítva
olívaolaj
1 ek paradicsompüré
1 ek paprika püré (Piros Arany)
Dresszing
2 ek gránátalma szirup
1 tk feketebors
1 tk pirospaprika
1 tk sumac
só
Saláta
1 kaliforniai paprika
3 szál újhagyma
½ kígyóuborka kockázva (savanyított is jó, ízlés szerint)
½ csomag petrezselyem aprítva
Tálaláshoz
Salátalevél
Falafel
100 g aFalafel száraz keverék
150 g forró víz
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.
A bulgurt forró vízben, lefedve áztasd puhulásig, kb. 20 percig.
Dinszteld meg a hagymát olajon, add hozzá a paradicsom és a paprika pürét és pirítsd össze. Majd keverd el a bulgurral, a dresszing hozzávalóval, végül pedig a feldarabolt zöldségekkel is. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, vagy forró olajban süsd meg. A kisirt salátalevélbe bugyolálva, falafellel tálald.