
Hozzávalók:
Falafel
100g aFalafel száraz keverék
150 g víz
Jambalaya
3 db kaliforniai paprika (színes)
2-3 ek olívaolaj
2 szál zellerszár karikázva
1 jalapeno paprika- kimagozva, apróra vágva
1 vöröshagyma apróra vágva
4 gerezd fokhagyma
1 konzerv darabolt paradicsom/ 4 db friss darabolt
1 tk kakukkfű
3-4 csésze alaplé
¼ tk cayenne bors
1 ½ csésze nyers rizs (hosszú szemű)
1 babérlevél
só, bors
1 tk Cajun fűszerkeverék (3 füstölt pirospaprika, 2 cayenne bors, 2 fokhagymapor, 1 vöröshagymapor, 2 oregánó, 1 kakukkfű, 1 fehérbors, 1 fekete bors keveréke)
Tálaláshoz ízlés szerint: petrezselyem, szeletelt zöldpaprika, csípős szósz
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A hagymát a fokhagymával és a paprikákkal párold olajon kb 6 percig, amíg megpuhulnak. Add hozzá a paradicsomot, az alaplét, a fűszereket és a rizst. Kevergetve főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs megpuhul, majd ízesítsd még sóval, borssal, cajun fűszerrel. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve bő forró olajban süsd aranybarnára és a jambalaya-val fogyaszd.
Petrezselyemmel megszórva, szeletelt zöldpaprikával, csípős szósszal tálald.
.