Hozzávalók:

Falafel

100g aFalafel száraz keverék

150 g víz

Jambalaya

3 db kaliforniai paprika (színes)

2-3 ek olívaolaj

2 szál zellerszár karikázva

1 jalapeno paprika- kimagozva, apróra vágva

1 vöröshagyma apróra vágva

4 gerezd fokhagyma

1 konzerv darabolt paradicsom/ 4 db friss darabolt

1 tk kakukkfű

3-4 csésze alaplé

¼ tk cayenne bors

1 ½ csésze nyers rizs (hosszú szemű)

1 babérlevél

só, bors

1 tk Cajun fűszerkeverék (3 füstölt pirospaprika, 2 cayenne bors, 2 fokhagymapor, 1 vöröshagymapor, 2 oregánó, 1 kakukkfű, 1 fehérbors, 1 fekete bors keveréke)

Tálaláshoz ízlés szerint: petrezselyem, szeletelt zöldpaprika, csípős szósz

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A hagymát a fokhagymával és a paprikákkal párold olajon kb 6 percig, amíg megpuhulnak. Add hozzá a paradicsomot, az alaplét, a fűszereket és a rizst. Kevergetve főzd alacsony hőmérsékleten, amíg a rizs megpuhul, majd ízesítsd még sóval, borssal, cajun fűszerrel. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve bő forró olajban süsd aranybarnára és a jambalaya-val fogyaszd.

Petrezselyemmel megszórva, szeletelt zöldpaprikával, csípős szósszal tálald.

.

Vélemény, hozzászólás?