
Hozzávalók:
Falafel
100 gramm aFalafel száraz keverék
150 ml forró víz
2 összetört fokhagymagerezd
1-1 teáskanál kurkuma és koriander
növényi olaj a sütéshez
Leves
2 evőkanál olívaolaj
1 apróra vágott hagyma
500 gramm reszelt répa
2 összetört fokhagymagerezd
1 teáskanál őrölt füstölt pirospaprika
1-1 teáskanál őrölt kurkuma és őrölt római kömény
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál chilli pehely
1 evőkanál szójaszósz
½ pohár vöröslencse
1×400 gramm darabolt paradicsom konzerv
4 pohár zöldségalaplé vagy víz + 1 zöldségleves kocka
Tálaláshoz
1 evőkanál citromlé
tengeri só
őrölt bors
sűrű görög joghurt
kis marék durvára tört koriander
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, a fokhagymával és a fűszerekkel, majd pihentesd egy órát. Forró olajban párold a hagymát, a répát, a fokhagymát, fűszerezd, és a többi hozzávalóval együtt főzd puhára. A falafel masszából gyúrj kb.1 dekás golyókat és serpenyőben vagy fritőzben süsd aranyló ropogósra. A levest össze is turmixolhatod, majd tálaláskor adj hozzá citrom levét, öntsd meg joghurttal és feltétként fogyassz hozzá falafel golyókat.