Hozzávalók:

Mártás

400 g sűrített paradicsom

2 zöldségleves kocka

2 hajtás zellerlevél

1 tk. fokhagyma granulátum

frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

3 púpozott teáskanál tápióka liszt

2 ek. szárított hagyma

1 ek cukor vagy ízlés szerint

Töltelék

15 dkg aFalafel száraz keverék 1,5 dl forró vízzel alaposan összekeverve

15 dkg hosszúszemű rizs (kevesebb, mint 1 bögre)

8 közepes zöldpaprika (legyen egyenes)

2 nagy fej hagyma

2 csokor petrezselyem

1 ek. kókuszolaj

vegeta vagy só ízlés szerint

3 nagy gerezd fokhagyma

1 ek. édes nemes paprika

2 nagy tojás «uovo-vegetáriánusoknak» vagy 2 evőkanál őrölt lenmag 6 evőkanál vízzel összekeverve és néhány percet pihentetve «vegánoknak»

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Apróra vágott hagymán, sok borssal pirítsd meg a rizst, adj hozzá vizet és pirospaprikát, és főzd puhára. Majd keverd össze a tojással (lenmaggal) és a kihűlt falafel masszával. A másik hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát aprítsd finomra, fűszerezd, és keverd nyersen a töltelékbe. A zöldpaprika csumáját távolítsd el, és jó szorosan tömd meg a töltelékkel. Állítsd a paprikákat egy lábasba nyílással felfelé, öntsd rá a sűrített paradicsomot, dobd bele a zellert és annyi vizet, hogy elfedje, majd főzd kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt. Ha kész, a paprikákat vedd ki, a lében főzd meg a maradék töltelékből formázott gombócokat és főtt krumplival tálald.

Vélemény, hozzászólás?