
Hozzávalók:
Mártás
400 g sűrített paradicsom
2 zöldségleves kocka
2 hajtás zellerlevél
1 tk. fokhagyma granulátum
frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
3 púpozott teáskanál tápióka liszt
2 ek. szárított hagyma
1 ek cukor vagy ízlés szerint
Töltelék
15 dkg aFalafel száraz keverék 1,5 dl forró vízzel alaposan összekeverve
15 dkg hosszúszemű rizs (kevesebb, mint 1 bögre)
8 közepes zöldpaprika (legyen egyenes)
2 nagy fej hagyma
2 csokor petrezselyem
1 ek. kókuszolaj
vegeta vagy só ízlés szerint
3 nagy gerezd fokhagyma
1 ek. édes nemes paprika
2 nagy tojás «uovo-vegetáriánusoknak» vagy 2 evőkanál őrölt lenmag 6 evőkanál vízzel összekeverve és néhány percet pihentetve «vegánoknak»
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Apróra vágott hagymán, sok borssal pirítsd meg a rizst, adj hozzá vizet és pirospaprikát, és főzd puhára. Majd keverd össze a tojással (lenmaggal) és a kihűlt falafel masszával. A másik hagymát, a petrezselymet és a fokhagymát aprítsd finomra, fűszerezd, és keverd nyersen a töltelékbe. A zöldpaprika csumáját távolítsd el, és jó szorosan tömd meg a töltelékkel. Állítsd a paprikákat egy lábasba nyílással felfelé, öntsd rá a sűrített paradicsomot, dobd bele a zellert és annyi vizet, hogy elfedje, majd főzd kb. 45 percig kis lángon, fedő alatt. Ha kész, a paprikákat vedd ki, a lében főzd meg a maradék töltelékből formázott gombócokat és főtt krumplival tálald.