Hozzávalók:

2 közepes padlizsán, hosszában félbevágva

Töltelék:

200 g aFalafel száraz keverék

200 ml forró víz

só, bors, pirospaprika

2 gerezd aprított fokhagyma

1 paradicsom kockázva

2 ek olívaolaj

3 ek aprított petrezselyem

1 tojás

¼ csésze vöröshagyma

kömény, koriander

Tahini szósz:

2 ek tahini

4 ek citromlé

3 ek víz

1 ek méz

1 tk kömény

1 gerezd fokhagyma

Saláta:

1 csésze darabolt friss paradicsom

½ csésze kígyóuborka

½ csésze lilahagyma

½ csésze petrezselyem

1 ek citromlé

1 ek olivaolaj

só, bors

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A padlizsánok mindkét oldalát süsd a sütőben kb 7 percet. Majd kiskanállal vájd ki a belsejüket, és a kapott vájatot sóval ízesítsd. Gyúrd össze a falafel masszát a töltelék összetevőivel és a padlizsánok apróra vágott belsejével. A töltelékkel töltsd meg a padlizsánokat és süsd a sütőben 200 °C-on 20 percet, barnulásig. A saláta összetevőit keverd össze, halmozd a tetejükre, készítsd el a tahinit a hozzávalók összekeverésével, majd locsold a salátára.

Vélemény, hozzászólás?