
-vegán, gluténmentes-
Hozzávalók:
Falafel pizza kéreghez
150 gramm aFalafel száraz keverék
220 gramm forró víz
2 evőkanál csicseriborsó liszt (bármilyen más liszt is alkalmas)
1 kis vöröshagyma
1 bögre friss menta
1 bögre friss koriander
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál tahini
3 evőkanál finomra őrölt chia- vagy lenmag
2 evőkanál őrölt kömény
2 evőkanál őrölt koriander
Céklás hummusz réteghez
1 bögre főtt csicseriborsó
1 kis cékla, megfőzve
2 evőkanál tahini
1 gerezd fokhagyma
oregánó, bazsalikom és egyéb fűszerek ízlés szerint
Szeletelt zöldségek ízlés szerint
Tahinis “sajt”szószhoz
2 evőkanál tahini
(ízlés szerint sörélesztő)
víz
Elkészítés:
A kéreghez dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát, közben melegítsd elő a sütőt 180 C-ra.
A masszát turmixold össze a hozzávalókkal és simítsd egy sütőpapírral bélelt tortaformába/ mélyserpenyőbe, úgy, hogy egy oldalt felhajtott pitekéreg alakuljon ki, és süsd 10 percig.
A céklás humuszhoz turmixold össze a hozzávalókat, tedd a sült kéregre, majd erre a zöldségeket, és süsd 30 percig. A „sajt” szósz összetevőit kis vízzel elkeverve locsold a pizzára.