
(A lepény feltét nélkül is használható kenyér pótlására szendvicsekhez, vagy egyéb feltétekkel)
Hozzávalók:
Lepény:
200g aFalafel száraz keverék
200 g forró víz
1 nagy cukkini gyalulva besózva, lecsepegtetve
3 fej vöröshagyma
kapor
medvehagyma vagy fokhagyma
15 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
Feltét:
15 dkg reszelt ementáli
2 dl joghurt
1 tojás
kapor apróra vágva
újhagyma
só. bors
1 nagy cukkini gyalulva
1 kis cukkini vékonyra szeletelve
olívaolaj
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.
A vöröshagymát kevés olajon karamellizáld, a cukkinit kis olajon párold meg. Ha kihűlt, keverd össze a falafel masszával, sajttal, kaporral, medvehagymával és kiolajozott tepsiben oszlasd el a masszát, majd 160 fokon, légkeverésen 45 percig süsd. A feltéthez a hozzávalókat dolgozd össze, kend a félig sült lepényre, tetejét vékonyra szeletelt cukkinivel takard be, majd olivával megkenve süsd készre.