(A lepény feltét nélkül is használható kenyér pótlására szendvicsekhez, vagy egyéb feltétekkel)

Hozzávalók:

Lepény:

200g aFalafel száraz keverék

200 g forró víz

1 nagy cukkini gyalulva besózva, lecsepegtetve

3 fej vöröshagyma

kapor

medvehagyma vagy fokhagyma

15 dkg reszelt ementáli

olívaolaj

Feltét:

15 dkg reszelt ementáli

2 dl joghurt

1 tojás

kapor apróra vágva

újhagyma

só. bors

1 nagy cukkini gyalulva

1 kis cukkini vékonyra szeletelve

olívaolaj

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát.

A vöröshagymát kevés olajon karamellizáld, a cukkinit kis olajon párold meg. Ha kihűlt, keverd össze a falafel masszával, sajttal, kaporral, medvehagymával és kiolajozott tepsiben oszlasd el a masszát, majd 160 fokon, légkeverésen 45 percig süsd. A feltéthez a hozzávalókat dolgozd össze, kend a félig sült lepényre, tetejét vékonyra szeletelt cukkinivel takard be, majd olivával megkenve süsd készre.

Vélemény, hozzászólás?