Hozzávalók:

Falafel

150 g aFalafel száraz keverék

225 g forró víz

Humusz

440 g leszűrt nagyon puha konzerv csicseriborsó

1 ⁄2 citrom leve

1 ⁄2 pohár tahini

1 ⁄2 pohár olívaolaj

1-2 gerezd fokhagyma

egy csipet só

Körítés

egy közepes méretű kockára vágott uborka

1 nagy kockára vágott paradicsom

1 ⁄2 citrom leve

1 evőkanál olívaolaj

só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, és pihentesd a masszát egy órát.A humusz hozzávalóit turmixold krémes, kenhető állagúra.

Melegítsd fel a gofrisütőt, fújd be olajjal, terítsd bele a masszát és süsd a falafel gofrit aranybarnára.

Közben keverd össze a paradicsomot, uborkát a citromlével és olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal.

A kész gofrit kend meg humusszal, rakd meg salátával, és melegen tálald.

Vélemény, hozzászólás?