
Hozzávalók:
Falafel
150 g aFalafel száraz keverék
225 g forró víz
Humusz
440 g leszűrt nagyon puha konzerv csicseriborsó
1 ⁄2 citrom leve
1 ⁄2 pohár tahini
1 ⁄2 pohár olívaolaj
1-2 gerezd fokhagyma
egy csipet só
Körítés
egy közepes méretű kockára vágott uborka
1 nagy kockára vágott paradicsom
1 ⁄2 citrom leve
1 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, és pihentesd a masszát egy órát.A humusz hozzávalóit turmixold krémes, kenhető állagúra.
Melegítsd fel a gofrisütőt, fújd be olajjal, terítsd bele a masszát és süsd a falafel gofrit aranybarnára.
Közben keverd össze a paradicsomot, uborkát a citromlével és olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal.
A kész gofrit kend meg humusszal, rakd meg salátával, és melegen tálald.