Hozzávalók:

Falafel

150 g aFalafel száraz keverék

225 g forró víz

Baba ganoush

1 nagy padlizsán

½ csésze apróra vágott petrezselyem

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

1 citrom leve

2 evőkanál tahini

1 teáskanál kömény

1/4 teáskanál cayenne (opcionális)

1 teáskanál pirospaprika

só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. Ezalatt a padlizsánt 180 fokos sütőben süsd, amíg teljesen összeesik. Húzd le a héját, turmixold össze a hozzávalókkal és már el is készült a baba ganoush. A falafel masszából gyúrj 2-2,5 dekás golyókat és fritőzben 170 fokon, illetve serpenyőben, legalább 3 cm mély, forró olajban süsd aranybarnára (4-5 percig) s már tálalhatod is a padlizsánnal.

Vélemény, hozzászólás?