
Összetevők:
Falafel:
150 gramm aFalafel száraz keverék
150 g forró víz
Eggah:
1 evőkanál olívaolaj
1 közepes vöröshagyma, vékonyra szeletelve
4 gerezd fokhagyma, felaprítva
1 nagy piros kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
1 nagy zöld kaliforniai paprika, vékonyra szeletelve
½ kg cukkini, kb 5 mm vastagra szeletelve
½ kg paradicsom, meghámozva és szeletekre vágva
¼ tk. cayenne bors
¾ tk. őrölt kömény vagy római kömény
½ tk. őrölt koriander
½ tk. fahéj
½ tk. tengeri só
¼ tk. fekete bors
6 tojás
1 csésze apróra vágott petrezselyem és/vagy sok spenót
Elkészítése:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A hagymát, fokhagymát a zöldségekkel együtt olajon pirítsd puhára, majd add hozzá a paradicsomot és a fűszereket. Forrás után, közepes hőfokon párold még 20 percet. Ezalatt a felvert tojásokhoz keverd hozzá a kihűlt falafel masszát, a petrezselymet, a spenótot és a párolt zöldségeket. Ezt a masszát simítsd egy kiolajozott tepsibe, süsd 175 fokon lefedve 30 percig, majd pirítsd a tetejét aranybarnára.