
Hozzávalók:
1 nagy káposzta
3 nagy alma, karikázva
Töltelék
120 g aFalafel száraz keverék
120 g forró víz
½ csésze nyers rizs (basmati, jázmin)
1 kis vöröshagyma aprítva
1 paradicsom apróra vágva
½ csokor petrezselyem
½ csokor kapor
2 tk só
4 tk olívaolaj
Szósz
¼ csésze olaj
1 csésze darabolt paradicsom nyers/ konzerv
2 csésze alaplé
(¼ csésze datolya melasz)
¼ csésze gránátalma melasz (ha nem elérhető melasz, illetve kevésbé édesen szeretnéd, akkor elhagyható, illetve mézzel is kiváltható)
1 tk bors
Elkészítés:
Dolgozd össze az aFalafel száraz keveréket a forró vízzel, majd pihentesd egy órát. A káposztát egyben főzd meg, amíg leveleire tudod szedni. A falafel masszát keverd össze a hozzávalókkal, majd töltsd meg vele a káposztaleveleket. A felkarikázott almákkal teríts be egy kiolajozott tepsit, majd (ízlés szerint) kis mézzel locsold le. Fektesd az almára a töltelékeket, a szósz hozzávalóit keverd össze és öntsd a tetejére. Süsd sütőben lefedve 1,5- 2 órát, utolsó fél órát fedő nélkül.